keskiviikko 24. syyskuuta 2008

Takka valittu

Pitkä, puoliaktiivisesti hoidettu takan valintaprosessi saatiin tänään päätökseen, kun valitsimme takaksi Kermansaven Lappi-mallin. Kyseisestä mallista meitä miellytti Kolin asuntomessuilla esitelty muunnos, jonka kuva on alla. Vakiomalliston Lappi on kaksisävyinen, mutta tämä muunnos on kokonaan mattavalkoisella kaakelilla pinnoitettu. Kermansavi lienee parhaimmillaan hieman koristeellisimmissa takkamalleissa, mutta kuten kuvasta näkee, heillä on myös pelkistetympää muotoilua mallistossaan. Kermansaven valintaan vaikutti valmistajan pitkä kokemus ja hyvän laadun mielikuva. Lisäksi valintaan vaikutti se, että me saimme erittäin asiantuntevaa ja asiallista palvelua Vantaan Tulikivistudion Timo Majasalmelta. Takan toimitus tapahtuu viikolla 42 ja takan asentaa uunimestari Kari Saari. Hormiksi tulee Härmä Airin Unique 450 -teräshormi, jonka näkyviin jäävä osuus takan päällä on harjattua rosteria.


Kakkoseksi jäi Nunnauunin uuden Formo-malliston Apus 4. Vuolukivitakka oli alunperin meidän suunnitelmissamme, mutta lopulta emme juuri sopivaa mallia löytäneet. Apus 4 oli hyvin lähelle sitä, mitä haimme, mutta puuttumaan jäi parikymmentä senttiä leveydessä.

Takan ja erityisesti hormin asennus oli hyvä saada lukittua, jotta yläpohjan puhalluseristeen asennus saadaan aikataulutettua. Alustavasti yläpohjan Termex-asennus pyritään sopimaan viikolle 43. Sittenhän sisätöissä pitäisi jo pärjätä lämpötilan puolesta, takkaa kun saa ja on hyväkin alkaa käyttämään samantien. Lisäksi maalämpöjärjestelmän toimitus ja lattialämmityksen käynnistys on alustavasti sovittu juuri samalle viikolle.

Ei kommentteja: