maanantai 2. kesäkuuta 2008

Maalausta ja harjakaisiin valmistautumista

Viikon aikana tontilla on taas tapahtunut paljon. Kutakuinkin näillä hetkillä menossa on kattoristikoiden ja maantasalla valmiiksi rakennettujen päätykappaleiden paikalleen nosto. Samalla ikkunat nostetaan talon sisälle, josta ne on helpommin nostettavissa paikoilleen.

Asennusryhmämme on viikon aikana valmistanut katon päätyjen "elementit", asentaneet parvekkeiden pystypalkit ja lyönyt tuulensuojalevytyksen alakerran osalta loppuun. Kuvia tulee myöhemmin, kunhan ehdin purkaa ne kamerasta.

Itse emme tehneet tontilla hommia arkipäivien aikana kovin paljoa. Tiistaina tuli Parocilta eristekuorma. Samassa yhteydessä taisin hoksata, mikä hyvin eristetyssä talossa on se kolikon kuuluisa toinen puoli: eristeiden määrä on hirveä. Pelkästään niiden kantaminen kadun reunasta tontille pinoon kesti kolme (3) tuntia ja peittämiseen pressuilla vielä yksi tunti. Ja vielä nuo pitäisi sulloa runkopuiden väliin. Luulen, että tässä väistämättä käy niin, että jossain vaiheessa "villa"-sana ei tuo mieleen pelkästään positiivisia asioita.

Viikonlopun ohjelmassa oli maalausta ja maalauksen kohteena talon otsa- ja räystäslautaa. Maaliksi valittiin Rautaruukin RR23-koodiin sävytetty Tikkurilan Vinha, samaa, jota tullaan käyttämään julkisivussa "sivuroolissa". Sävy on sama kuin ikkunoissa ja ulko-ovissa. Vinhaan päädyin nettiä selaamalla ja ihmisten kanssa juteltuani. Mielipiteitä kuulin kyllä tasan yhtä monta kuin oli keskustelukumppania, mutta kenelläkään ei tuntunut olevan pahaa sanottavaa Vinhasta, johon itse olin kallistumassa ihan faktapohjalta. Määritelmän mukaan Vinha ei ole maali, vaan peittävä puunsuoja. Lupaus on, että Vinha peittää (ja suojaa) hyvin, mutta jättää puun pintakuvion näkyviin. Toivomme, että tuo toimii hyvin tavallista leveämmän vaakapanelointimme kanssa. Ainakin otsa- ja räystäslautojen osalta lopputuloksena oli sopivasti elävä pinta.

Niin, se päävärihän tulee olemaan jotain kermatoffeen ja tiilenpunaisen väliltä. Perjantaina ajelimme värikarttojen kanssa ympäri kotikulmia ja haeskelimme vielä varmuutta valinnallemme.

Ei kommentteja: