keskiviikko 18. kesäkuuta 2008

Talotoimittajan asennusryhmä päättää työnsä

Edellisessä viestissä oli kuvia parin viikon takaisesta etenemisestä. Sitä edellisessä viestissä kerroin, että talo saatiin säältä suojaan maanantaina 9.6.2008. Tuon jälkeen on jälleen pyörähtänyt viikko, jona aikana tapahtui seuraavaa:
  • Tiistaina asennusryhmä asenteli viimeisiä tuulensuojalevyjä toisen kerroksen itäseinälle ja purkivat telineet vuokraamoon palautettaviksi. Iltavuoroa ei pidetty.
  • Keskiviikkona asennusryhmä asensi muutaman ikkunan alakertaan. Iltapäivällä tontille saapui nosturi, joka nosti kattotiilet katolle. Samalla tontille tuodut julkisivupanelit nostettiin niille varattuun paikkaan, jonne ne tuonut perävaununosturi ei yltänyt. Keskiviikkoiltana pidimme harjakaiset. Tilaisuus oli erittäin pienimuotoinen, sillä ajankohta sopi huonosti useimmille kutsutuille. Kaikkia asianosaisia emme edes viitsineet kutsua; paikkakunnan ulkopuolella asustavia säästimme tässä kohtaa. Tarjolla oli pizzaa, olutta ja siideriä. Tilaisuuden tunnelmaa tasasi viileä sää, joka olisi vaatinut enemmän vaatetusta kuin useimmilla meistä oli päällä.
  • Torstaina kattotiilet ladottiin paikoilleen. Me jätimme taas iltavuoron väliin.
  • Perjantaina ja lauantaina asenneltiin ikkunoita ja parvekkeiden kantavia rakenteita sekä rakennettiin pohjoispäädyn katos. Asennusryhmämme päätti tehdä hommia yli viikonlopun, koska heillä jäi perjantain jälkeen tekemistä enää vajaaksi pariksi päiväksi. Lauantaina mekin vihdoin pääsimme hieman työn makuun. Sanna pyyhki ikkunoiden pölyjä ja tarkisti ne vaurioiden varalta (ja niitähän löytyi). Minä käsittelin pohjusteella parvekkeiden palkkirakenteet sekä pohjoispäädyn katoksen pilarit, palkin ja muut käsittelemättömät puupinnat. Maanantain runkokatselmointiin valmistauduimme siten, että siirsimme alakerran WC:een ja makuuhuoneeseen varastoidut villapaketit yläkertaan, jotta inspeksuuni olisi mahdollista ulottaa myös rungon tähän nurkkaan.
  • Sunnuntaina asennusryhmä asensi eteläparvekkeen lattiapalkit ja loput ikkunat yläkerrassa. Sen jälkeen he pakkasivat välineensä ja valmistautuivat jättämään rakennushankkeemme taakseen. Keitimme vielä läksiäiskahvit, jonka jälkeen Tapsa ja Rauni poistuivat tontilta ja projektista. Kiitokset ammattimaisesta ja laadukkaasta työstä!
  • Itse puuhasimme sunnuntaina muutamia pieniä juttuja. Järjestelimme tavaroita tontilla hieman fiksummin. Pitkän kuivan kauden jälkeen saapuneet sateet vaikuttivat asiaan - siirsimme tavaroita katoksen alle ja pois niistä paikoista, joihin pyrkii syntymään lätäkköä. Minä maalasin viimeisen pätkän itäpuolen räystäästä. Toivottavasti tikkailta tapahtuva räystäiden työstäminen saa nyt jäädä pitkäksi aikaa. Lisäksi maalasin pohjoispäädyn katoksen otsalaudat ja räystään alapuoliset rakenteet. Sunnuntain viimeisenä hommana rakensin "portaat" kakkoskerrokseen, jotta seuraavan päivän runkokatselmointi ei tyssäisi siihen, ettei tarkastaja pääse yläkertaan. Tähän asti olimme käyttäneet asennusryhmän runsasta tikkaiden ja telineiden kokoelmaa, ja yhtäkkiä tajusimme, että meidän täytyy pikapuolin hankkia tontille tikkaita. Tein hieman jykevämmät puiset tikapuut, sillä arvelen, että tuossa kerrosten välissä tulee olemaan jatkuva tarve liikkua. Mahdollisesti lisään näihin vielä kaiteet myöhemmin.
Lopputuloksena viikon töistä oli siis asennuksen valmistuminen Klassikko-Talojen osalta. Talossa on nyt
  • kaikki kantavat rakenteet asennettuna
  • ikkunat asennettuna
  • tuulensuojalevytys asennettuna
  • vesikatto valmis
  • kattorakenteiden näkyviin jäävät osat (räystäät, otsalaudat) kahteen kertaan Vinha-suojattu
  • ulkopuoliset pilarit ja palkit käsitelty pohjusteella
Kuvia tulee myöhemmin!

Ei kommentteja: