lauantai 27. lokakuuta 2007

Maanrakennus alkoi

Raivaus saatiin lopulta päätökseen. Edellisen viestin jälkeen raivaukseen käytettiin kolmena päivänä 3 h/pv (ti, to, pe). Yhteensä siis 23 h. Yli puolet ajasta teimme raivausta kahdestaan, parina iltana meitä oli kolme. Arvioisin, että kokonaisuudessaan raivaukeseen käytettiin 40 h työaikaa eli noin tuplasti arvioituun verrattuna (oksien siivouksesta ei ollut kokemusta - sen vaatima työmäärä yllätti). Lisäksi lauantaiaamuna teimme noin tunnin töitä, kun kaadoimme vielä viimeiset kaadettavat puut ja kannoimme niiden oksat pinoon. Mikko Ohvo oli sovittuun aikaan paikalla noutamassa risut ja oksat kaatopaikalle. Olimme pinonneet oksat noin 2 m korkuiseksi pinoksi tontin reunalle. Pinoa riitti koko tontin leveydelle (28 m). Mikko sai oksat kuljetettua pois kahdella keikalla. Lohjan Munkkaan jätekeskus vastaanottaa risut ja oksat maksutta yksityishenkilöltä.

Risukasa, kun ensimmäinen kuormallinen nostettu pois:

Risujen poisto sujuu näppärästi kouralla:



Mikon täyttäessä toista kuormaa paikalle kurvasi Onni Hemming. Onni purki 13-tonnisen Komatsunsa näppärästi kadulle ja heilautti kaivurin tontille. Sitten hän alkoi samantien toteuttamaan edellisenä päivänä laadittua suunnitelmaa. Kannot ja pintamaa tuotaisiin tontin lounaiskulmaan, josta ne saisi lastattua poisvietäväksi. Sen jälkeen kaivettaisiin louhittava kallio esiin ja poistettaisiin asuinrakennuksen humuspitoinen kerros. Tällä tavaralla tehtäisiin tontin pohjois- ja länsiosien alustavat tasoitukset.

Muutaman tunnin Komatsu-hieronnan jälkeen tontti näytti tältä (kuvat otettu kallion korkeimmalta kohdalta koilliskulmaa kohti):


Kantoja kertyi tontin lounaiskulmaan jonkin verran:

3 kommenttia:

Maarit kirjoitti...

Hyvin homma hoitui näköjään. Jonkinlaiset vaihtokoneet olisi meilläkin hakusessa. Omaan käyttöön, mutta meidän yrityksen toimesta. Sitten päästään mekin aloittamaan urakka.

Sanna kirjoitti...

Aina hienoa, kun urakka alkaa ja näkee konkreettisesti sen muutoksen. Meidän täytyisi lyötää yritys, jolta hoituu ahtaan kohteen maanrakennustyöt. Meilläkin kun on urakka nyt alkamassa työpaikan puolesta. https://www.maansiirtoespoo.fi/palvelut

Maija kirjoitti...

Ei kovin kauaa mennyt tuossa, että tuli aivan selkeä ero tontille. Meidän täytyy myös aloittaa maanrakennustyöt kuukauden kuluttua. Kovin kiire aika taulu meillä, menee joulun tienoille että saadaan kaikki aloitettua. Ehkä pyhät kuitenkin voi sitten ottaa rauhassa rakentamisen suhteen.