lauantai 17. marraskuuta 2007

Pohjatäyttö ja -tiivistys tehty

Keskiviikkona ja torstaina louhetta kuskattiin pois jatkuvana virtana. Allaolevassa kuvassa on menossa viimeisten kauhallisten lastaaminen. Koko louheläjän paljastavia kuvia meillä ei olekaan, näky oli ilmeisesti liian masentava tallentuakseen kameran kennolle.


Perjantaiksi oli aikataulutettu lukuisia tehtäviä:
- kiviaineksen toimitus
- sähköliittymän asennus
- rakennuksen paikan merkitseminen
- pohjatäyttö ja -tiivistys
- vesi- ja viemärilinjan kaivuut
- vesi- ja viemäriliitäntöjen teko

Rakennuksen paikan merkitsemistä jouduttiin lykkäämään pohjatäytön jälkeiseen ajankohtaan, sillä linjapukeille ei tontilla ollut tilaa. Linjapukit eivät ole merkitsemisen edellytys, vaan merkitseminen onnistuu myös merkitsemällä rakennusten kulmapisteet kepeillä. Tämä on tietysti tehtävissä vasta pohjatäytön jälkeen. Vesi- ja viemärityöt siirrettiin tuonnemmaksi Onnin suosituksesta. Jälkikäteen arvioituna nuokin olisi ehditty hoitaa perjantain aikana.

No, pohjatäyttö ja sähköliittymän asennus saatiin tehtyä perjantaina. Alla on kuvia pohjantäytön alkuvaiheista, kun täyttö on edennyt asuinrakennuksen eteläpuoliskon kattavaksi eli kohtaan, johon louhos ulottui. Laite haettiin Vuokraavasta ja sitä ohjaa Pekka, vaimon isä. Loppuosan viimeinen 10 cm kuorittiin pois, päällystettiin suodatinkankaalla ja täytettiin Lohja Ruduksen toimittamalla sepelillä. Melko pian kuvien ottamisen jälkeen pilvet väistyivät ja sää oli täydellinen tähän hommaan - aurinko helotti pilvettömältä taivaalta, lämpötila noin nollassa. Koska viemäritöitä ei päästy aloittamaan, ei Pekan lapiointikonetta tarvinnut käynnistää, ja hän poistui hieman pettyneenä alkuiltapäivästä. Itse lopettelin puoli neljän aikoihin, kun tiivistinlaatta jo pomppi siihen malliin, että enempi jyskyttäminen olisi ollut turhaa. Yllättävän pieni homma loppujen lopuksi.

Kokonaisuudessaan tavaraa tuotiin 6 kasetillista eli melko tarkkaan 225 tonnia (käytetty 16-32 :n sepeli on hieman kevyempää kuin "tavallinen" murske). Täyttö tehtiin reilulla mitalla, varsinkin asuinrakennuksen pitkillä sivuilla jopa yli 2 metriä yli rakennuksen ulkoseinien linjan. Asuinrakennuksen pohja on 15 x 9 m (+ noin 5 x 1,5 m kuisti pohjoispäädyssä) ja talousrakennuksen 9 x 6,6 m. Tuosta voi laskea, että täyttö tehtiin melko suurella varmuuskertoimella. Täytyy olla todella paha mittavirhe, jos anturat eivät näiden päälle mahdu.

Ei kommentteja: