lauantai 19. huhtikuuta 2008

Sokkelin muurausta

Viivytysten vuoksi sokkelin muuraus pääsi alkamaan vasta tänään, lauantaina. Alkuhäslinkien jälkeen työ sujui ongelmitta ja ripeästi, päivän aikana paikkansa löysi noin 250 harkkoa. Laskujeni mukaan harkkoja menee n. 900 kpl, joten saimme ensimmäisen päivän aikana ladottua yli neljäsosan rakennusten harkoista. Ekille kiitos talkooavusta!

Päivän agendaan kuului länsi-, pohjois- ja itäseinän 4 varvia (luoteiskulman terassin kohdalla 3 varvia). Eteläseinä jätetään viimeiseksi, koska sen kohdalta laastia kuskataan sisään. Asuinrakennuksen osalta tehdään seuraavaksi ulkoseinän sisäänveto luoteiskulman kohdalla, pohjoispäädyn kuisti, kantavien väliseinien alaiset muurit ja sekä tänään tehtyjen seinien ylin, viides varvi. Ja viimeiseksi sitten autotallin sokkeli.

Aamun alkusählinkeihin kuului se, että itsensä tasaava laser oli kuljetusmoodissa, ts. se ei kompensoinut alustansa vinoutta. Päätä alkoi raavituttamaan, kun päädyn 9 metrin matkalla heittoa oli 100 mm! Nitropurkkia ei tarvittu lähinnä siksi, että silmä+järki sanoi, että moinen heitto ei ole mahdollista. Kun kuljetusasento napsautettiin pois päältä, alkoi laser hakemaan balanssinsa ja anturan korkoheitto rauhoittui siedettäviin arvoihin: ylimmän ja alimman kohdan ero mahtui 10 mm:iin. Tuossa oli vakavan virheen paikka. Mikäli laserin tripodi olisi ollut paremmin vaaterissa, olisi heitto ollut kohtuullisempi ja itsetasaavuuden poissaoloa ei kenties oltaisi huomattu. Tällöin muurauslinjat olisi pakotettu vääriin korkoihin. Hullua, että laite lähettää signaalia ja näyttää päällepäin tekevän hommaansa, vaikka itsetasaus on pois päältä.

Allaolevat kuvat otettiin, kun päivää oltiin lopettelemassa klo 15 aikoihin. Juuri tuolloin poutapilvet peittivät auringon. Pääosin päivä oli aurinkoinen, tuuleton ja lämmin; hiljalleen asusteita vähennettiin ja lopuksi rohkeimmat meistä työskentelivät T-paidassa.



Ei kommentteja: