torstai 11. joulukuuta 2008

Samaa, samaa

Kuluneen viikon aikana ollaan junnattu pääosin samoissa työvaiheissa: sisällä on ruuvattu levyä seiniin, ulkona naulattu panelia paikoilleen.

Perjantaina 5.12 jätimme raksan väliin. Sanna kävi viemässä raksalle ikkunapellin mallikappaleen, jonka peltitoimittaja valmisti mittojen ja pellin sävyn oikeellisuuden varmistamiseksi. Illalla maalämpöpumpun asentaja kävi täyttämässä paisuntasäiliön ja ihmettelemässä maapiirin nesteiden hupenemista. Edellisenä iltana lisäsin taas litran vettä, kun paisuntasäiliö oli tyhjentynyt.

Julkisivun panelointi eteni lounais-eteläseinällä parin metrin korkeuteen, samoin kuin etuoven "kuistin" kohdalla.

Lauantaina 6.12 juhlistimme Suomen itsenäisyyttä puuhailemalla raksalla. Minä tuplasin yläkerran aulan seinät sekä puolet päämakuuhuoneen ja vaatehuoneen välisestä seinästä. Yläkerrassa tuplaaminen lopetettiin, kun sinne nostetut EK-levyt olivat huvenneet. Sanna villoitti lähes viimeisiä väliseinävilloituksia yläkerrassa sekä siivosi ulkona terassin sekä lapekatoksen alueet, johon julkisivupanelointi seuraavaksi siirtyisi.

Sunnuntaina 7.12 levytin vihdoin loppuun pesuhuoneen viereisen seinän jäykistävän levytyksen. Hommaan sisältyi rasioiden nysväämistä - samaan 80-milliseen rukotolppien rakoon oli osunut peräti 9 rasiaa: ruokailutilan puolella keskuspölynimuri + 3 katkaisijaa, pukuhuoneen puolella 3 katkaisijaa, ilmanvaihdon säädin sekä takkakytkin. Sunnuntaina huomasin taas maalämpöpumpun paisuntasäiliön tyhjentyneen. Nyt kuitenkin huomasin myös vuotoa - maapiiriin ulos lähtevän putken juuressa oli nestettä, joka selvästikään ei ollut pelkkää kondensoitunutta vettä - neste haisi vahvasti viinalle. Soitin pumpun asentajalle, joka lupasi tulla tarkistamaan kyseiset liitokset seuraavana päivänä.

Maanantaina 8.12 Seppo tuli käymään pitkästä aikaa. Teknisen tilan viinankäry ei ollut kaikonnut, vaikka pumpun asentaja oli päivällä käynyt tiukkaamassa koneelta lähtevän putken ja kaivolle menevän putken liitosta. Seppo paikallisti vuodon ylemmäksi, sulkuventtiilin yläpuolelle. Pumpun asentaja lupasi seuraavana päivänä tulla jälleen tekemään korjauksia. Nyt remontti olisi suurempi, sillä kone oli pysäytettävä ja maapiirin paluulinja katkaistava, jotta liitos saataisiin korjattua. Sanna oli päivän ja illan työmatkalla Svea-Mamman maassa, mutta kävi kotimatkalla poimimassa peltifirmasta ikkunapeltien mallikappaleen kakkos-version.

Julkisivuhommissa panelointi oli edennyt terassin kohdalla: nyt panelointi ulottuu noin kahden metrin korkeuteen kaikkialla muualla paitsi talon takana, lapekatoksen alla (noin 4 metrin seinänpätkä).

Illalla nostimme lisää levyä yläkertaan ja levytimme päämakuhuoneen ja kylpyhuoneen välisen seinän.

Tiistaina 9.12 pumpun asentaja oli vaihtanut yhden liitoskomponentin. Homma tosiaan näytti olevan kunnossa, mutta seuraamme nyt tilannetta muutaman päivän, joksi aikaa putki jätetään eristämättä. Illalla nostimme vihdoin sisään Klassikko-Talojen täydennystoimituksen (väliseinätolppia ja kakkos-kakkosta) - nämä pienet nyytit olivat blokanneet tontin sisäänajon jo useamman päivän. Muuta emme sitten tiistaina tehneetkään, fiilis oli sellainen, että sille illalle ei levytyksiä viitsi aloitella.

Päivän aikana julkisivutimpurit olivat kasanneet Haki-telineet rakennuksen pitkälle seinälle ja edenneet paneloinnissa yläkerran ikkunoiden tasalle.

Keskiviikkona 10.12 aloitettiin alakerran wc:n ja yläkerran kylppärin vedeneristystyöt. Alakerran wc:n seinät (ja lattianraja) saatiin vedeneristettyä kertaalleen. Yläkerran kylppärissä saatiin vedeneristyksen 1. kerros lattianrajaan - lukuisten hanakulmien ja viemäriputkien vuoksi kylppärin vedeneristys on työlästä ja vaatii paljon vedeneristyskangasta.

Julkisivutimpurit olivat edenneet koillis-itäpuolen pitkällä seinällä ylemmäksi. Tuon seinän yläkerran ikkunoiden smyygilautaa oli pätkitty valmiiksi ja minä maalasin ne RR23-sävyn Vinhalla kahteen kertaan illalla. Lisäksi viimeistelin yläkerrassa päämakuuhuoneen ja vaatehuoneen seinän rungon (oviaukon tekeminen) ja asensin paikoilleen yläkerran toiseksi viimeisen kokonaisen EK-levyn. Sain samalla vihdoin kokeiltua senkin, miten kokonaisen levyn nostaminen alakerrasta yläkertaan onnistuu yksistään. Yläkertaan menee vielä yksi kokonainen levy, jonka jälkeen yläkerrasta puuttuu enää muutama soiro. Illan muuta ohjelmaa oli oviaukkojen kynnyspeltien mittaaminen. Ne tullaan teettämään muusta kuin RR23-sävyisestä pellistä, koska maalattu/pinnoitettu pelti ei kestä tuollaisessa paikassa kovin pitkään naarmuuntumatta.

Viikonloppuna talkoisiin saapuvat veli ja äiti. Tarkoitus oli tässä vaiheessa olla seinien tasoituksen kanssa niin pitkällä, että äiti pääsee telaamaan pohjamaalia. Saa nyt sitten nähdä, mitä äidille keksitään tekemistä. Veljen kanssa on tarkoitus ruuvata kipsilevyä kattoon.

Ei kommentteja: