perjantai 17. elokuuta 2007

Rakennusprojektin aloitus

Tämä on ensimmäinen kirjoitus tähän blogiin (mikä on blogi?). Tämän blogin tarkoitus on dokumentoida erään pientalon rakennusprojekti alusta loppuun. Tavoitteena on aikaansaada vuorovaikutteisuutta, josta hyötyvät kaikki tämän blogin käyttäjät. Kannustan jokaista blogin seuraajaa rohkeasti kommentoimaan tulevia kirjoituksia.

Blogin tarkoituksena on myös toimia tiedonvälittäjänä projektiin välittömästi osallistuvien kesken. Esimerkiksi urakkatarjouspyyntöihin liittyvät piirustukset pyritään tarjoamaan tämän blogin kautta. Muita tiedonvälitystehtävän muotoja kehitetään matkan varrella. Ideoita otetaan vastaan.

Blogin otsikko Haukkavuori on Lohjan Maksjoen asuinalue, joka toimii rakennusprojektin päänäyttämönä. Tarkemmin sanottuna projektin tuloksena syntyvä rakennus sijoittuu Haukkavuoren kortteliin 150, tontille 2 - kuvassa punaisella kehystetty. Haukkavuoren alue on uusi, eikä Haukkavuorenkatua vielä tänään löydy Googlen kartalta. Tässä kuitenkin suuntaa antava kuva tontin sijainnista.

Tontille rakentamista ohjaavat seuraavat määräykset: rakennusoikeus on tehokkuusluvun 0,25 mukainen ja enimmäiskerrosluku korttelissa 150 on I u ½. Tarkemmin tontille tulevan rakennuksen suunnittelua ohjeistaa rakentamistapaohje. Rakentamisvelvoite on n. 170 k-m² ja rakennusoikeus on n. 280 k-m².

Ei kommentteja: